Jodizovaná sůl má tu výhodu, že nejde jen o sůl jako takovou - přidává se také do pečiva a uzenin, takže i u nás máme příjem jódu z potravy. Jodizovaná sůl ale není všemocné řešení. Nedostatkem jódu stále trpí velké procento lidí. Proto je dobré mu věnovat pozornost a přijímat ho i prostřednictvím dalších potravin nebo doplňků.
středa 24. února 2016
Jód nenajdete jen v mořských produktech
Jód se nachází hlavně v mořské vodě a proto jsou jeho hlavním zdrojem mořské produkty. Vnitrozemské státy mají s jódem v mořských produktech trochu smůlu, ale jako prevence nedostatku se vyrábí jodizovaná sůl.
Jodizovaná sůl má tu výhodu, že nejde jen o sůl jako takovou - přidává se také do pečiva a uzenin, takže i u nás máme příjem jódu z potravy. Jodizovaná sůl ale není všemocné řešení. Nedostatkem jódu stále trpí velké procento lidí. Proto je dobré mu věnovat pozornost a přijímat ho i prostřednictvím dalších potravin nebo doplňků.
Jodizovaná sůl má tu výhodu, že nejde jen o sůl jako takovou - přidává se také do pečiva a uzenin, takže i u nás máme příjem jódu z potravy. Jodizovaná sůl ale není všemocné řešení. Nedostatkem jódu stále trpí velké procento lidí. Proto je dobré mu věnovat pozornost a přijímat ho i prostřednictvím dalších potravin nebo doplňků.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat